JAVNI POZIV VOLONTERIMA ZA PRUŽANJE PODRŠKE DECI IZ RANJIVIH GRUPA U BEOGRADU I PANČEVU

Centar za istraživanje i razvoj društva IDEAS, kao realizator projekta ”THE EQUALIZER – SRBIJA” upućuje

JAVNI POZIV VOLONTERIMA I VOLONTERKAMA

Pozivamo vas da budete deo našeg tima i učestvujete u pružanju podrške deci iz socijalno ugroženih i marginalizovanih grupa u okviru projekta ”THE EQUALIZER – SRBIJA”. Zadatak volontera/ki biće rad sa decom i podrška u učenju i izvršavanju domaćih zadataka, kao i  razvijanje zdravih životnih navika kroz učestvovanje  u sportskim aktivnostima, radionicama za unapređenje zdravih stilova života i prevenciju rizičnih ponašanja.Više informacija o projektu pročitajte OVDE.

Šta možete očekivati?

∎ sticanje osnovnih veština u radu sa decom kroz obuke koje će se odnositi na karakteristike ranjivih grupa dece i metode osnaživanja, osnovne veštine komunikacije (aktivno slušanje) i osnovno savetovanje i rad sa traumom,∎ sticanje specifičnih veština potrebnih za sprovođenje ”THE EQUALIZER” programa,∎ izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz upoznavanje sa radom neprofitne organizacije i programima koji u fokusu imaju decu,∎ sticanje iskustva i mogućnost nastavak volonteskog rada,∎  sertifikat o uspešno završenoj obuci za volonterski rad,∎ potvrdu o stečenom iskustvu,∎  rad u prijatnom i prijateljskom okruženju,∎ i mnogo novih prijateljstava…

Šta od vas očekujemo?

∎ da ste student/kinja završnih godina fakulteta (III, IV i V godina) ili polaznik/ca master programa,∎ da živite ili veći deo vremena provodite u Beogradu, Pančevu ili u mestima u okolini ova dva grada,∎ da imate želju da radite sa decom osnovnog školskog uzrasta,∎ da ste odgovorna osoba, otvorena za sticanje novih iskustava.

Šta obuhvata volonterski angažman?

Volonterski angažman je podeljen u dva odvojena segmenta i jedan se odnosi na podršku za razvoj zdravih životnih navika, dok drugi segment obuhvata podršku u učenju.Volonteri koji žele da budu uključeni u podršku za razvoj zdravih životnih navika imaće aktivnosti dva puta nedeljno u trajanju od po dva sata kroz učestvovanje u sportskim aktivnostima sa decom.Volonteri koji žele da budu uključeni u pružanje podrške deci u učenju, radiće uživo ili online, u prostorijama naše organizacije, škole ili na otvorenom prostoru, kao i na drugim primerenim lokacijama. Pružanje podrške deci u učenju može biti individualno ili grupno i biće organizovano u skladu sa potrebama dece. To podrazumeva angažovanje volontera dva puta nedeljno u trajanju od po dva sata.

Volonterima će biti obezbeđen priručnik za rad koji će, između ostalog, sadržati smernice za pružanje podrške deci u učenju. Takođe, biće organizovan i set stručnih radionica za sticanje znanja o radu sa decom u cilju njihovog osnaživanja i razvoja zdravih stilova života.Tokom rada, volonterima će biti dostupna profesionalna supervizijska podrška.Prvi ciklus obuhvata angažovanje volontera od kraja septembra 2021. godine do sredine januara 2022. godine.

Kako se prijaviti?

Svoju biografiju i kratko motivaciono pismo pošaljite na e-mail: the_equalizer@ideje.rs

Ukoliko imate dodatna pitanja ili vam je potrebno pojašnjenje u vezi sa projektnim volonterskim aktivnostima, kontaktirajte nas putem navedenih e-mail adresa.

Poziv je otvoren do 25. septembra 2021. godine u 12h.

NAPOMENA: Obuka i rad volontera će se sprovoditi uz poštovanje mera prevencije protiv širenja virusa Covid-19.

 DOBRODOŠLI U ”THE EQUALIZER – SRBIJA” TIM!